Klyftpotatis med halloumi och bönsallad

DSC_4644

 

Klyftpotatis med halloumi och bönsallad (ca 4 portioner)
Du behöver:
600 g potatis
1 gul lök
150 g sockerärtor
200 g halloumi
1 burk blandade bönor
150 g vattenmelon
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Färsk mynta

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär potatisen i klyftor och lägg dom på en plåt. Ringla över lite olivolja och rör om.
3. Salta och peppra.
4. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör om nån gång under tiden så att dom inte bränner fast.
5. Skala och skiva löken. Lägg dom på potatisen och kör i ugnen ca 10 minuter.
6. Skär halloumi och sockerärtor i bitar. Lägg på plåten tillsammans med det andra och kör in i ugnen igen ca 5 minuter.
7. Skölj av bönorna och skär melonen i mindre bitar, lägg i en skål och servera med det andra.
8. Toppa med mynta.

 

DSC_4646 DSC_4650

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se