Mintchoklad bites

DSC_4592

 

Mintchoklad bites 

Mandelbotten
Du behöver:
2 1/2 dl sötmandel
14 dadlar
3 msk kakao
1 msk kokosolja

1. Kör mandeln i en matberedare, häll sedan över det i en bunke.
2. Kärna ur dadlarna och kör dom i en matberedare till en jämn smet.
3. Tillsätt mandel, kakao och kokosolja, mixa ordentligt.
4. Pressa ut smeten på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt.
5. Ställ in i frysen medan du gör det andra lagret.

 

Mintlager
Du behöver:
3 dl cashewnötter
2 tsk pepparmintsarom
2 nävar babyspenat
125 g mörk choklad

1. Blötlägg cashewnötterna några timmar innan.
2. Mixa cashewnötterna i en matberedare till ett mjukt smör.
3. Tillsätt pepparmintsarom och babyspenat, mixa till en jämn smet.
4. Bred över på mandelbotten och ställ in i frysen.
5. Smält chokladen och bred över på mintlagret.
6. Skär upp i bitar.

 

 

DSC_4593 DSC_4598 DSC_4586

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se