Lite nyttigare rabarbersaft

DSC_4529

 

Lite nyttigare rabarbersaft
Du behöver:
3 rabarber (1 kg)
2.5 kg vattenmelon
Saften av 2 citroner
1 tsk vaniljpulver
1 dl agavesirap

1. Gröp ur vattenmelonen och kör den i en matberedare eller mixer.
2. Skala och hacka rabarberna i mindre bitar.
3. Häll melon och rabarber i en kastrull och koka upp.
4. Tillsätt citron och vaniljpulver.
5. Sila saften när rabarbern har fallit isär.
6. Häll i en torr och ren kastrull och koka upp.
7. Tillsätt agavesirap och smaka av. Är saften för sur tillsätter du bara lite mer agavesirap.
8. Häll upp i flaskor.

Saften håller ca 7-10 dagar i kylskåp.

 

DSC_4516DSC_4511DSC_4528   DSC_4540

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se