Grekisk kyckling med tzatziki och bulgursallad

DSC_4323

 

Grekisk kyckling med tzatziki och bulgursallad (ca 4 portioner)

 

Kyckling
Du behöver:
600 g kycklingfilé
Skalet av en halv citron
2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda citron, svartpeppar, paprikapulver, oregano och salt.
3. Vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen, bryn dom sedan någon minut på varje sida.
4. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter.

 

Bulgursallad
Du behöver:
4 portioner fullkorn bulgur
2 msk olivolja
1 gul paprika
1 purjolök
1 kruka persilja
Salt
Svartpeppar

1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka purjolök, persilja och paprika.
3. Blanda bulgur med purjolök, persilja och paprika.
4. Tillsätt olivolja.
5. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

Tzatziki 
Du behöver:
2 dl turkisk yoghurt
Saften av en citron
1 vitlöksklyfta
1/2 gurka
Salt
Svartpeppar

1. Grovriv gurkan och pressa sedan ur vätskan.
2. Blanda turkisk yoghurt, citron och gurka.
3. Pressa i vitlöken.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

DSC_4331 DSC_4320

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se