Onödigt socker

socker-mother-stockholm

 

Igår hade vi en föreläsning om kost och träning på jobbet. Han var otroligt duktig och man fick sån energi av att lyssna. Något som gjorde att jag fick mig en tankeställare var när han pratade om onödigt socker. Alltså det är massvis med socker i typ allt. Ett exempel som han hade var krossade tomater med basilika, den har jag köpt hem många gånger. För det är ju så enkelt när den redan är smaksatt. Men dom rackarna har fyllt den med socker också. Det har jag aldrig ens tänkt på. Jag brukar sällan läsa innehållsförteckningen men i fortsättningen ska jag vara noggrannare med det. Han hade även fler exempel som flingor och tacokrydda, det är skrämmande! Nu förstår jag vitsen med att ”äta rent” och att det är så lätt att få i sig socker utan att man ens tänker på det.

Har ni koll på hur mycket socker det ni äter innehåller? 🙂

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se