Grekisk kyckling i ugn

DSC_3223

 

Grekisk kyckling i ugn (ca 4 portioner)
Du behöver:
700 g potatis
3 kycklingfiléer
1 aubergine
1 rödlök
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
1 burk soltorkade tomater (Ridderheim)
3 msk pinjenötter
En kruka rosmarin
Olivolja
Salt

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj av potatisen och skär den i klyftor. Lägg dom sedan på en plåt och ringla över lite olivolja och salta.
3. Kör i ugnen ca 20 minuter.
4. Skär kycklingen på längden.
5. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kycklingen någon minut.
6. Skär aubergine i mindre bitar och hacka rödlöken.
7. Hacka rosmarin och blanda det sedan med 2 msk olivolja.
8. Häll i aubergine, rödlök och kycklingen.
9. När potatisen varit i ugnen 20 minuter tar du ut plåten och rör om lite.
10. Lägg över kyckling, aubergine och rödlök.
11. Kör i ugnen ca 20 minuter till.
12. Skär soltorkade tomaterna i mindre bitar.
13. Ta ut plåten och lägg på oliver, soltorkade tomater och pinjenötter. Smula över fetaosten.
14. In i ugnen igen ca 5 minuter.

 

 

DSC_3221 DSC_3226

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se