Gratinerad aubergine med quornfärs

DSC_2422

 

Gratinerad aubergine med quornfärs (ca 4 portioner)
Du behöver:
2 aubergine
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
6-8 champinjoner
200 g quornfärs
2 dl krossade tomater
1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 tsk timjan
Riven ost att toppa med

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Halvera aubergine och gröp ur fruktköttet. Nagga botten och pensla dom med olivolja.
3. Lägg dom i en ugnssäker form och kör i ugnen ca 20 minuter.
4. Skala och finhacka lök och vitlök, skär champinjonerna i småbitar. Fräs det sedan i en stekpanna.
5. Tillsätt quornfärs och låt det fräsa några minuter.
6. Häll i krossade tomater, krydda sedan med salt och timjan.
7. Låt det puttra en stund och rör sedan ner crème fraiche.
8. Fyll aubergine med quornfärsröran och toppa med riven ost.
9. Gratinera i ca 10 minuter.

 

DSC_2428 DSC_2431

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se