Vegetarisk lasagne

DSC_2185

 

Vegetarisk lasagne (ca 4 portioner)
Du behöver:
1 paket färska lasagneplattor
400 g fryst bladspenat
100 g fetaost
60 g pinjenötter
1 dl parmesanost
Salt
Peppar

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Tina bladspenaten.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
4. Stek bladspenat och fetaost några minuter, tillsätt sedan pinjenötter och parmesanost.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Gör bechamelsås.
7. Täck botten av en ugnssäker form med lasagneplattor. Lägg på lite spenatröra och bechamelsås. Upprepa 3 gånger.
8. Avsluta med lasagneplattor och toppa med bechamelsås och parmesanost.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

 

Bechamelsås
Du behöver:
2 dl mjölk
2 msk maizena
1 äggula
25 g margarin
1 dl parmesanost

1. Smält margarinet och tillsätt sedan maizena, rör om till en jämn smet.
2. Tillsätt lite av mjölken i taget och koka upp.
3. Till sist häller du i äggulan och parmesan.

 

DSC_2189

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se