Vietnamesisk kyckling med böngroddar och stekt ägg

viet325235

 

Vietnamesisk kyckling med böngroddar och stekt ägg (ca 4 portioner)

Vietnamesisk kyckling
Du behöver:
2 msk matolja
1 msk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk gröncurrypasta
600 g kyckling
1 gul lök
2 morötter
2 citrongräs
400 g kokosmjölk
Salt
Peppar

1. Finhacka vitlöken.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlöken och gröncurrypasta.
3. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den tillsammans med vitlök och gröncurrypasta.
4. Salta och peppra.
5. Hacka den gula löken och skala och skiva morötterna, blanda sedan ner i kastrullen.
6. Skär av den grova delen på citrongräset och krossa den sedan med bredsidan av en kniv. Lägg sedan i kastrullen.
7. Tillsätt kokosmjölk och låt det sjuda under lock ca 30 minuter.

 

Böngroddar och stekt ägg
Du behöver:
2 dl fullkornsris
2 ägg
1 msk vatten
1 msk matolja
2 dl böngroddar
1/2 dl basilika
Fisksås
En nypa salt

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Vispa ihop ägg, vatten och salt.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och häll i äggröran. Stek på medelvärme tills ägget har stelnat. Vänd på kakan och stek några minuter.
4. Skär upp äggkakan i mindre bitar.
5. Häll på riset och böngroddarna i en stekpanna tillsammans med äggbitarna.
6. Fräs allt på hög värme under omrörning.
7. Ta bort från värmen och smaksätt med lite fisksås och basilika.

 

vietnam234235 vietnamesisktmat

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se