Spenat och broccolisoppa med räkkompott

DSC_2043

 

Spenat och broccolisoppa med räkkompott (ca 2 portioner)

 

Soppa
Du behöver:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 broccolihuvud
200 g färsk bladspenat
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 liter vatten
Salt
Peppar

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den sedan i en kastrull någon minut.
2. Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken.
3. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt det koka ca 10 minuter.
4. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar.

 

Räkkompott
Du behöver:
170 g räkor (en liten burk)
1 liten röd chili
En näve färsk persilja
Saften av en halv citron

1. Finhacka chili och persilja.
2. Blanda tillsammans med räkor.
3. Pressa över citronsaft.

 

DSC_2039

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se