Krom minskar sötsuget

DSC_1026

 

Jag har tidigare nämnt att jag har problem med mitt blodsocker, det blir ofta för lågt. Jag har inte diabetes utan sockret är bara lite lägre än vanligt. Så när det väl sjunker känner jag mig alldeles spak. Ibland räcker det inte att jag äter med 2-3 timmars mellanrum, det blir för lågt ändå. Det är oftast då godissuget kommer, inte konstigt om man tänker efter. Kroppen är smart och vet vad den behöver. Men det är störande för just då är det svårt att låta bli. Äter jag godis vet jag att blodsockret går upp och jag känner mig bra rätt snabbt. Sen att det sjunker lika snabbt är en annan femma. Tänk om jag kunde vara smart och ta en frukt istället.. Mitt största problem med kosten är just det här, när blodsockret blir för lågt. Håller det sig på en bra nivå brukar jag aldrig ha något problem att hålla mig borta från sötsaker. Förutom en vecka i månaden då.. 😉

Nu har jag ätit krom kosttillskott ett par veckor som ska hjälpa till att bibehålla normala blodsockernivåer. Jag tycker att det har blivit betydligt mycket bättre. Det är bara en gång som jag har blivit sådär extremt låg som jag annars blir var och varannan dag. Mitt sötsug har minskat rejält och det har jag läst att andra som äter krom har upplevt. Självklart är detta inget mirakelkosttillskott, det gäller att äta regelbundet också. Men för mig som har problem med sockret är det skönt med lite hjälp på traven. 🙂

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se