Rotfruktsgratäng med helstekt fläskfilé

DSC_0907

 

Rotfruktsgratäng (ca 4 portioner)
Du behöver:
ca 600 g sötpotatis
1/2 huvud rotselleri
1/2 kålrot
3 persiljerötter
2 vitlöksklyftor
4 1/2 dl grädde
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör

 

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala och skiva sötpotatisen i 0,5 cm tunna skivor.
3. Smörj en ugnssäker form med smöret och lägg i sötpotatisen.
4. Skala rotselleri, kålrot och persiljerot skiva dom sedan i 0,5 cm tunna skivor.
5. Blanda sedan runt det med sötpotatisen.
6. Salta och peppra, pressa sedan i vitlök.
7. Häll i grädden och mjölken över rotfrukterna. Lämna ca 2 cm upp till kanten så att gratängen inte kokar över.
8. Grädda ca 45 minuter.

 

Hur jag gör den helstekta fläskfilén hittar ni här:
http://litenyttigare.se/2015/11/15/helstekt-flaskfile-med-zucchinigratang/

 

DSC_0895DSC_0906

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se