Cashewfrikadeller

DSC_0684

 

Cashewfrikadeller (ca 4 portioner)
Du behöver:
100 g naturella cashewnötter
3 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl riven ost
1 dl hackad koriander
1 tsk salt
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk smör
1 msk olivolja

 

1. Mixa nötterna i en matberedare eller med mixerstav.
2. Blanda sedan ihop dom med ägg och ströbröd.
3. Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn rör sedan ner det i nötblandningen.
4. Tillsätt ost, koriander och salt och blanda till en jämn smet.
5. Forma till små runda bollar.
6. Koka upp vatten och buljongtärningar, sjud bollarna ca 6 minuter och häll sedan av dom i ett durkslag.
7. Värm smör och olivolja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 minuter.

 

Servera med nudlar och grönsaker.

 

DSC_0680

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se