Baconinlindad köttfärslimpa

DSC_0835

 

Baconinlindad köttfärslimpa (ca 4 portioner)
Du behöver:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 ägg
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk äppelcidervinäger
2 paket bacon
Rapsolja

 

1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Skala och finhacka löken, hetta sedan upp en liten stekpanna och fräs den tills den får lite färg.
3. Blanda köttfärsen med ägg, kalvfond, timjan, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt, peppar och löken.
4. Arbeta samman och forma till en limpa.
5. Lägg upp baconskivorna kant i kant på en plåt med bakplåtspapper.
6. Lägg på köttfärslimpan och rulla över bacon tills den är helt täckt.
7. Pensla med lite rapsolja.
8. Sätt in i ugnen samtidigt som du sänker värmen till 175°C.
9. Kör i ca 45 minuter eller till 68-70°C innertemperatur.

 

DSC_0817 DSC_0822 DSC_0843 DSC_0842

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se