Tandoorispett med bulgursallad

DSC_8955

 

Tandoorispett (ca 4 portioner)
Du behöver:
600 g fläskfilé
2 dl turkisk yoghurt
1 påse tandoori kryddmix
Grillspett

1. Sätt ugnen på 175°C grillvärme.
2. Putsa fläskfilén och skär den sedan i bitar.
3. Blanda turkisk yoghurt och tandoori kryddmix.
4. Lägg i köttet och rör om.
5. Låt stå i ca 15 minuter och sedan trär du köttet på grillspett.
6. Kör i ugnen ca 30-40 minuter. På sommaren är det perfekt att slänga dom på grillen.

 

Bulgursallad
Du behöver:
2 dl bulgur (okokt)
100 g babyspenat
1 st gurka
2 st morötter
1 1/2 msk rapsolja
1 msk citronsaft
1/2 dl persilja
Salt
Peppar

1. Gör i ordning bulgur.
2. Skala och grovriv morötterna
3. Skär gurkan i bitar.
4. Lägg bulgur, babyspenat, gurka och morötter i en skål.
5. Gör en dressing med rapsolja, citronsaft, persilja, salt och peppar.
6. Häll sedan ner den i salladen och blanda runt.

Gör en dressing med turkisk yoghurt, mango chutney och salt.

 

DSC_8959

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se