Kycklinggratäng

DSC_8607

 

Kycklinggratäng (ca 4 portioner)
Du behöver:
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
2 msk kalvfond
1 msk soja
3 dl mjölk
2 1/2 dl kvarg
1 dl mango chutney
1 purjolök
Salt
Peppar

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, salta och peppra.
3. Kör i ugnen ca 20-25 minuter tills den är genomstekt.
4. Sätt ugnen på 225°C.
5. Klipp bacon i småbitar, skiva purjolök, stek det sedan i en stekpanna.
6. Tillsätt mango chutney, kalvfond, soja, mjölk och kvarg.
7. Låt det koka upp och sedan småputtra några minuter. Om du vill ha såsen lite tjockare kan då hälla i lite maizena.
8. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dom sedan i en ugnssäker form.
9. Häll över såsen och kör i ugnen ca 15 minuter.

Servera med ris eller fullkorn couscous.

 

DSC_8594 DSC_8599

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se