Stekt kyckling med röd- & grönkålssallad

DSC_8719

 

Stekt kyckling med röd- & grönkålssallad (ca 4 portioner)
Du behöver:
600 g kycklingfilé
800 g potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Chicken & steak

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skölj potatisen och skär dom i klyftor. Lägg sedan i en ugnssäker form och ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
3. Sätt in i ugnen ca 40 minuter.
4. Dela kycklingfiléerna på längden och stek dom sedan i en stekpanna.
5. Krydda med Svartpeppar, chicken & steak och salt.

 

Röd- & grönkålssallad
Du behöver:
200 g rödkål
200 g grönkål
Olivolja
2 st gröna äpplen
110 g valnötter
1 st avokado

1. Grovriv rödkålen och hacka grönkålen. Hetta sedan upp en stekpanna med lite olivolja och fräs det tills det mjuknar lite. Lägg över i en skål tills det svalnar.
2. Skala och skär upp äpplen och avokado i mindre bitar.
3. Grovhacka valnötter.
4. Rör ihop allt i skålen.

 

Dressing
Du behöver:
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk agavesirap
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll sedan över salladen.

DSC_8718 DSC_8728

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se