Foliebakad lax

DSC_8552

 

Foliebakad lax (ca 4 portioner)
Du behöver:
4 laxfiléer
2 citroner
Färsk timjan
1/2 litet rödkålshuvud
150 g grönkål
1 zucchini
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Riv 4 stycken foliebitar, så stora att laxfiléerna får plats.
3. Lägg laxen i, salta och peppra, lägg på timjan och en citronskiva.
4. Omslut laxen med folien och lägg alla paket på en ugnssäker form.
5. Kör i mitten av ugnen ca 25 minuter.
6. Hacka rödkål och grönkål, grovriv zucchini.
7. Stek rödkål och grönkål. Pressa över resten av citronen.
8. Häll i zucchini.
9. Krydda med cayennepeppar, salt och svartpeppar.

 

Ni som har en sån där riktig zoodle slicer eller vad det heter kan använda den istället för att grovriva zucchinin. Det kanske är dags för mig att köpa en sån.. :)

 

DSC_8522 DSC_8534 DSC_8551

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se