Skippa svältdieter

DSC_7967

 

Jag har tänkt på det där med alla svältdieter som jag kallar dom. Hur orkar folk? Utan mat blir jag trött och grinig, känner mig spak och snurrig i huvudet. Detta beror på att mitt blodsocker blir lågt och nej jag har inte diabetes. Det sjunker för alla men alla kanske inte märker av det. Jag är då en av dom som är känslig och känner av det. Detta visste jag inte om förrän jag blev gravid och barnmorskan började kolla mitt socker. Jag hade aldrig tänkt på det innan men jag minns hur jag kunde trycka i mig massa godis då jag kände mig sådär trött. Tänk om jag hade varit smart och tagit en frukt istället.. Det är lätt att vara efterklok.. Jag måste se till att få i mig något väldigt ofta och det räcker inte alltid med var tredje timme. Om jag är ute på långpromenader eller tränar till exempel kan det behövas något extra. Tänk alla som frivilligt svälter för att gå ner i vikt, typ den där 5:2 dieten. Då ska man 2 dagar i veckan äta 500 kalorier, alltså det är ingenting. Själv ligger jag på nästan 2000 kalorier varje dag, ibland mer och ibland mindre. Jag har ett par kilon kvar att gå ner men varför stressa? Det är bättre att gå ner i vikt den ”rätta vägen”, det är trots allt mer hållbart. Visst skulle jag kunna köra en sån där svältdiet och få snabba resultat men så fort jag börjar äta kommer jag gå upp i vikt. Samma sak med den där cambridge, du kommer gå ner snabbt för du äter ju ingenting men den dagen du börjar äta vanlig mat går du upp igen. LCHF ska jag inte ens börja skriva vad jag tycker om för bara det skulle jag kunna skriva en novell om.

Jag försöker äta bra och hälsosam mat samtidigt som jag tränar och rör på mig. Vardagsmotion är enklare att få in än vad man tror. Gå till jobbet istället för att ta bilen, gå till affären, dagis, skola eller vad det nu är. Om det är för långt kan man alltid ta cykeln för ibland går det snabbare än att ta bilen. Det kanske är lätt för mig att säga som är mammaledig men den dagen jag börjar jobba igen ska jag banne mig fortsätta med mina promenader. Jag är inte perfekt, jag är inte så vältränad som jag skulle vilja vara och jag har långt kvar. Men denna gång får det ta den tid det tar. Jag tänker inte stressa upp mig över hur jag ser ut. Med tanke på att jag faktiskt har fött barn så är jag för jäkla snygg. Jag har en slapp mage och en massa bristningar på rumpan som säkert många andra också har. Men det är inte hela världen. Vi är vackra ändå! Jag tycker att alla ska skippa dessa svältdieter och äta bra och lite nyttigare mat istället. Man behöver inte svälta och inte heller äta pizza och hamburgare var och varannan dag. För om ni tänker efter är det inte speciellt gott. Ät ofta och ät med måtta, rör på er, gör saker som får er att må bra.

Vi har bara ett liv, ta vara på det!

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se