Bönbiffar med linssallad

DSC_8452

 

Bönbiffar med linssallad (ca 5 portioner)

Bönbiffar
Du behöver:
240 g kidneybönor
240 g kikärtor
115 g svarta bönor
3 ägg
2 msk majsstärkelse
3 salladslökar
1 knippe färsk koriander
Salt
Peppar

1. Skölj kidneybönor och kikärtor, kör dom sedan i matberedare eller med mixerstav.
2. Tillsätt ägg och majsstärkelse.
3. Skölj de svarta bönorna och mosa dom försiktigt med en sked. Häll sedan ner dom i bönmixen.
4. Hacka salladslök och koriander och häll även ner det i bönmixen.
5. Salta och peppra och rör sedan om ordentligt.
6. Smält smör i en stekpanna och klicka sedan ut röran. Försök forma smeten till biffar och stek sedan på båda sidor.

 

Linssallad
Du behöver:
3 dl svarta linser
1 lite burk majs
1 dl solrosfrön
Ett litet blomkålshuvud
1 msk balsamvinäger
Salt
Peppar

1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll i linserna och låt det sjuda i ca 25 minuter. Slå sedan av vattnet och häll över linserna i en skål.
2. Häll av vätskan från majsen. Stek den i en stekpanna tills den fått lite färg.
3. Tillsätt solrosfrön, salta lite och häll i linserna.
4. Grovriv blomkålshuvudet och rör sedan ihop det med linser, solrosfrön och majsen.
5. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

 

DSC_8410 DSC_8422 DSC_8429 DSC_8446

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se