Laxpaj

DSC_7732

 

Laxpaj (ca 4 portioner)
Du behöver:

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning
250 g strimlad gravad lax
1 liten purjolök
1/2 dl dill
2 avokodo

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 1/2 dl riven ost
1 krm svartpeppar

1. Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt sedan vatten och arbeta samman till en rund degboll.
2. Svep in i plastfolie och låt vila svalt ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Kavla eller tryck ut degen i en smord form (ca 24 cm i diameter). Nagga skalet med en gaffel.
5. Förgrädda i ca 10 minuter.
6. Skär upp laxen, strimla purjolöken och finhacka dillen.
7. Skala och kärna ur avokadon och skiva dom tunt.
8. Fördela lax, dill och purjolök i pajskalet.
9. Blanda samman alla ingredienser till äggstanningen och häll den sedan över fyllningen.
10. Tillsist lägger du på avokadon.
11. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fått en fin färg.

 

DSC_7697 DSC_7701 DSC_7757

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se