Japansk kyckling

DSC_4406

 

Japansk kyckling (ca 4 portioner)
Du behöver:
4 kycklingfiléer
3 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk grovriven ingefära
1 msk sambal oelek
1 msk sesamolja
1 msk olivolja
1/2 dl japansk soja
1 dl vatten
En hönsbuljongtärning
1/2 tsk salt

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär upp kycklingfiléerna på längden och lägg i en bunke.
3. Skär upp morot i skivor, hacka lök och vitlöksklyftor.
4. Häll i resten av ingredienserna i bunken med kyckling och rör om ordentligt.
5. Lägg över allt i en ugnsform.
6. Stek i ugnen ca 40 minuter.

 

DSC_7011 DSC_4415

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se