Mormors kålpudding

DSC_5933

 

Mormors kålpudding (ca 4 portioner)
Du behöver:
500 g hackad vitkål
1 gul lök
1 msk kinesisk soja
1 dl sirap
1 1/2 okokt ris
1/2 tsk salt
500 g köttfärs
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl vatten
2 ägg

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka löken och stek sedan det och vitkål i en stekpanna tills de mjuknar utan att få färg.
3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek i ca 3 minuter och häll sedan över allt i en ugnsform.
4. Bryn färsen, salta och peppra.
5. Häll tillbaka kålblandningen i stekpannan och blanda ihop med färsen.
6. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg, vänd sedan ner i kålblandningen.
7. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck den ordentligt med folie och ställ i ugnen ca 40 minuter.
8. Ta sedan ut den och ta bort folien sen in i ugnen 10 minuter till.

 

DSC_5942

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se