Wok med fläskfilé

DSC_4492

 

Wok med fläskfilé (ca 4 portioner)
Du behöver:

400 g fläskfilé
2 purjolökar
1 burk vattenkastanjer
2 morötter
150 g champinjoner
2 msk matolja
2-4 msk teriyakisås
2 msk skalade sesamfrön
1 dl grovhackad persilja
Salt
Peppar

1. Putsa fläskfilén och skär köttet i tunna skivor.
2. Låt vattenkastanjer rinna av väl och skär dom i 1/2 cm tjocka skivor.
3. Skala morötter och skär dom i tunna strimlor.
4. Skär purjolöken och champinjoner.
5. Hetta upp lite av oljan, lägg i köttet och stek det ca 1 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg
det sedan på en tallrik.
6. Fräs alla grönsaker i resten av oljan, tills dom blir knapriga.
7. Lägg tillbaka köttet och tillsätt teriyakisås.
8. Låt stå och puttra några minuter.
9. Strö över sesamfrön och persilja strax innan servering.

 

DSC_4484 DSC_4502

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se