Provençalsk köttgryta

DSC_4402

 

Provençalsk köttgryta (4 portioner)
Du behöver:
600 g mört nötkött t ex entrecote eller fransyska i strimlor
2 msk smör eller margarin
2 morötter
3 stjälkar selleri
2 vitlöksklyftor
1 msk vinäger
2 dl vitt vin
1 lagerblad
1-2 dl gröna oliver
Salt
Svartpeppar
2 tomater
Hackad persilja

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Hetta upp matfett i en stekpanna, lägg i köttet och bryn det runt om. Salta och peppra.
3. Lägg över köttet i en ugnssäker form.
4. Skala morötterna och skär dom och sellerin i bitar.
5. Lägg allt i formen.
6. Pressa vitlöken och tillsätt den tillsammans med vinäger, vin, lagerblad och oliver.
7. Lägg på lock eller folie och låt grytan puttra i ugnen ca 2 timmar.
8. Strö över hackade tomater och persilja strax före servering.

 

DSC_4393

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se