Helstekt fläskytterfilé med blomkålsris

DSC_0804

 

Fläskytterfilé (4 portioner)
Du behöver:
800 g fläskytterfilé
En kruka rosmarin
Salt
Peppar

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Putsa filén fri från senor och hinnor. Bryn den sedan i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Lägg över köttet i en ugnsfast form och täck den med rosmarin.
4. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67°.

 

Blomkålsris
Du behöver:
1 blomkålshuvud
1/2 rödlök
1 äpple
1/2 förp sockerärtor
En påse babyspenat
1 msk citronsaft
1/2 msk olivolja
Salt
Peppar

1. Riv blomkålshuvudet på den grövsta sidan av rivjärnet.
2. Häll sedan ner det i kokande vatten ca 10 sekunder.
3. Låt det rinna av i ett durkslag. Klicka i lite smör och blanda ihop.
4. Skala och hacka löken och äpplet. Skär sockerärtor i mindre bitar.
5. Blanda ihop citronsaft och olivolja. Salta och peppra.
6. Rör ihop allting i en skål och vänd ner citronoljan.

 

Vitlökscréme
Du behöver:
2 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka gräslök
Salt
Peppar

1. Pressa vitlök och hacka gräslöken.
2. Blanda ihop tillsammans med créme fraiche.
3. Salta och peppra.

 

DSC_0813

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se