Fläskytterfilé med potatissallad

DSC_47891

 

Fläskytterfilé (4 portioner)
Du behöver:
600 g fläskytterfilé
Five peppers

1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Putsa filén fri från senor och hinnor. Bryn den sedan i en stekpanna.
3. Lägg över köttet i en ugnsfast form och täck den med peppar.
4. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67°.

Potatissallad
Du behöver:
750 g potatis
2 dl dill
3/4 dl olja
2 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
1 röd lök
1 burk kronärtskockshjärtan

1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär i bitar.
2. Blanda olja, citronsaft, senap och honung. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg i potatisen.
4. Dela kronärtskockorna, hacka löken och dillen och häll i.

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till en lite nyttigare receptsida!

Här kommer ni hitta en massa nyttiga recept. Allt från goda snacks till festligare måltider med mera.

En god hälsa kommer först och främst från insidan därför är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Kontakt: sandra@litenyttigare.se

Blogglistenhits


myTaste.se